Hot Tub Vanlige spørsmål om enzymer

Forfatter: Alan Schuster

Et bilde av Alan Schuster

Jeg er utdannet ved City University of New York, med en BS-grad i kjemi. Min erfaring i Svømmebasseng og Hot Tub Industrien går over førti år tilbake i tid.

I løpet av denne perioden har jeg hjulpet titusenvis av forbrukere og forhandlere med å løse allværsbasseng og hot tub vannkjemi og vannkvalitetsproblemer.

Spa Enzyme-produkter - hva er det egentlig?

Enzymer er proteiner som bidrar til å lette nedbrytningen av organiske forbindelser. Når det gjelder et spa, vil dette inkludere kroppsoljer, svette, urin og kosmetiske rester.

Fungerer de egentlig?

Ja, innenfor rimelige forventninger. Deres tilstedeværelse hjelper til med å bryte ned organiske molekyler, til små biter, som lettere brytes ned av klor eller brom. Det er ikke øyeblikkelig og mengden organisk forurensning vil påvirke hvor raskt fremskritt kan gjøres.

Er det noen potensielle problemer?

Muligens kan noen personer være følsomme for en bestemt type enzym. Ingenting i fagbladene tyder på at det er noe utbredt problem, og jeg kan heller ikke huske å ha mottatt og brev om det.

Er de like eller finnes det forskjellige typer?

De er ikke alle like. Noen produkter inneholder sannsynligvis mer enn én og kan inneholde tilleggsingredienser, for eksempel overflateaktive stoffer. Hver kilde til råstoffet kan inneholde forskjellige blandinger av enzymer. Konsentrasjon er en annen variabel.

Er de trygge?

Ingenting jeg har lest tyder på at de ikke er trygge. Enzymer er imidlertid ikke rensemidler. Det er produkter som selges for å kunne vedlikeholde spa-vannet, uten bruk av tradisjonelle rensemidler.

Slike produkter er ikke registrert av Ag Canada eller US EPA. Jeg husker en som sa at det vil være som å svømme i en innsjø. Jeg liker desinfiseringsmidler som jeg kan måle eller har en god basis, for eksempel klor.

Ellers kan jeg være tilbøyelig til å se det som "voodoo-kjemi."

Hvordan samhandler de med klor og andre spa-vannbehandlingsprodukter?

Hvis et enzym bryter ned kroppsoljer i mindre biter, blir det lettere for klor å bryte ned de resulterende forbindelsene. De brukes med klor og brom.

Andre spa-kjemikalier skal ikke påvirkes eller involveres. Hvis enzymproduktet inneholder et overflateaktivt middel, kan høy kalsiumhardhet påvirke det overflateaktive stoffets evne til å fungere optimalt. Overflateaktive stoffer er fuktemidler og gir bedre kontakt mellom enzymet og det organiske avfallet. Overflateaktive stoffer har en tendens til å skumme, så deres inkludering må vurderes.

Noen er ekstremt dyre og noen er veldig billige, hva er forskjellen?

Formlene er proprietære, så det er vanskelig å kvantifisere. Konsentrasjon og valg av ingredienser kan variere. Noen merker kan ganske enkelt kreve en høyere pris.