Hot Tub reparasjon

Hver Arctic Spas forhandleren er opplært og utstyrt for å tilby hot tub vedlikeholdsrådgivning, rekvisita og service. Ingen forhandler i nærheten? Vi vedlikeholder en database med anerkjente hot tub tjenesteselskaper. Bare kontakt oss direkte, så henviser vi deg til nærmeste tjenesteleverandør. (bruk skjemaet nederst på denne siden)

Er spa vedlikehold vanskelig? Dyrt? I kan være hvis du ikke har de riktige materialene eller instruksjonene. Arctic Spas og Coyote Spas-merket hot tubs selges gjennom dedikerte forhandlere som tilbyr ekspertråd og spa-vedlikeholdstjenester.

Med riktige forsyninger og instruksjoner, hot tub vedlikehold er veldig enkelt, rimelig og tar bare noen få minutter hver uke. Faktisk, ny teknologi introdusert av Arctic Spas gjør det enda enklere; det nye Onzen™ saltvannsbehandlingssystemet reduserer drastisk mengden kjemikalier og tiden som trengs for å vedlikeholde et spa.

Ofte Stilte Spørsmål

Hvordan renser jeg Hot Tub Vann?

Det er enkelt hvis du følger noen få grunnleggende trinn.

Det viktigste trinnet er å rense vannet. Den mest populære måten å gjøre dette på er med klor- eller brombasert kjemikalie, vanligvis i en sakteoppløselig tablettform. Det finnes flere alternative desinfiseringsmidler som ozon, sølvioner, kobberioner og enzymer, men bruk disse med forsiktighet siden de fleste ikke er effektive uten ekstra klor- eller brommidler.

Merknader: Ny vannbehandlingsteknologi basert på saltvannselektrolyse har gjort sanering hot tub vann enda enklere. Vårt Onzen™ saltvannssystem bruker denne teknologien for å drastisk redusere tradisjonell bruk av kjemikalier og tiden som trengs for å vedlikeholde hot tub vann.

Det neste trinnet er å "balansere" vannet. Dette refererer til surheten til vannet og er viktig fordi klarheten og effektiviteten til desinfiseringsmidlene avhenger av surheten (pH) i vannet. Dette gjøres ved av og til å tilsette små mengder syre eller base til vannet, vanligvis i granulær form.

Måling av desinficeringsmiddel og syrenivåer er raskt og enkelt, vanligvis med en teststrimmel i lakmusstil som endrer farge når den dyppes i vannet.

Det neste trinnet er å filtrer vannet. Mest hot tubs har automatiske innebygde filtreringssystemer med utskiftbare filterpatroner. Filterpatronene må imidlertid rengjøres eller skiftes regelmessig for at vannet skal filtreres tilstrekkelig. Vi anbefaler en patron i dybdestil som Silver Sentinel fra Arctic Spas, i stedet for et plissert filter som krever hyppig rengjøring.

Til slutt, over måneder med hot tub nytelse oppløste partikler bygger seg opp i vannet. Disse må fjernes, ellers begynner de å forhindre at desinfiseringsmidlene fungerer som de skal. Vanligvis erstatter folk alt vannet hver 3. eller 4. måned, men det er like effektivt å gjøre mindre oftere vann forandrer seg. Det er enkle å bruke teststrimler tilgjengelig for å måle disse oppløste partikkelnivåene.

Er det noe jeg må gjøre med spaet mitt hvis jeg drar på ferie?

Hvis du planlegger å være borte fra hjemmet i 7-14 dager, følg disse instruksjonene for å sikre at vannkvaliteten til spaet opprettholdes.

 1. Juster pH etter behov.
 2. Sørg for at du har nok desinficeringsmiddel til å vare til du kommer tilbake.
 3. Sjokk spaet med Spa Boost eller Refresh.
 4. Reduser temperaturinnstillingen hvis du ønsker det.

Når du kommer tilbake:

 1. Sjokk spaet med Boost eller Refresh.
 2. Sørg for at du har nok desinficeringsmiddel for vanlig bruk.
 3. Sett temperaturen tilbake til den opprinnelige innstillingen.

Du kan bruke massasjebadet når restnivået av desinfiseringsmiddel faller innenfor det ideelle området, og pH er balansert.

Hot Tub & Spa Reparasjon

Ønsker å gjøre din egen hot tub reparere? Ser etter hot tub deler? Vi kan reparere de fleste merker og har tilgang til tusenvis av hot tub deler for enhver DIY spa-reparasjon.

Vårt nettverk på 300+ hot tub forhandlere over hele verden tilbyr hot tub reparasjonsservice på de fleste merker. Ingen forhandler i nærheten? Kontakt oss direkte for gratis ekspertråd og en liste over anerkjente hot tub servicebedrifter i ditt område.

Hvis din hot tub har nådd slutten av levetiden og det koster for mye å reparere den, vurdere en ny eller brukt hot tub fra Arctic Spas.

Hva kan jeg gjøre for å redusere min hot tubsin energibruk?

Du har allerede tatt det første skrittet ved å vurdere et Arctic Spa hot tub, den mest energieffektive i verden. Her er noen flere tips for å bli enda mer energieffektiv:

 1. Skru ned filtreringssyklusen. Din Arctic kommer programmert for to firetimers sykluser to ganger om dagen. Hvis du ikke bruker spaet mye, kan du prøve to eller tre timer, og hvis du har en lavkonjunkturrabatt, still inn filtersyklusene til å starte i denne perioden. Men pass på - riktig filtrering er nødvendig for å opprettholde vannkvaliteten.
 2. Ta vare på dekket ditt og behandle det godt. Hvis du synes det blir tungt og vannet, bør du vurdere å bytte det ut.
 3. Sett termostaten til 102F. Hvis du foretrekker en varmere setting, la den stå der. Å skru opp varmeren før og ned etter bruk og ned etter vil egentlig ikke spare mye.
 4. Vurder å bruke et flytende termisk teppe. Du kan kjøpe en eller lage en fra lett tilgjengelig bobleisolasjonsark.
 5. Spar vann. Alt nytt vann du tilsetter må varmes opp. Få reparert lekkasjer omgående. Prøv å ikke dryppe eller sprute for mye vann ut av karet.
 6. Ikke la vannfunksjoner renne når ingen er i badekaret.
 7. Bruk strømstyringsfunksjonen til Arctic Spas app for å begrense strømbruken i "peak times" (når strømselskapet tar mer for strøm)

Hvordan kan jeg beholde hot tub temperaturen ned om sommeren?

Når sommeren kommer og været blir varmere, skrur mange ned temperaturen for å nyte et "kjølig kar".

Her er fire triks for effektiv sommerkjøling.

 1. Senk temperaturen en grad eller to om gangen, i løpet av flere dager. Du kan kanskje gjøre et større fall om kvelden hvis natten blir kjølig.
 2. Bytt ut de isolerte dørene med skjermede lamelldører, som lar skallet og vannet avkjøles raskere og også ventilerer varmen fra de kjørende motorene. (Vi anbefaler ikke å la dørene være åpne eller av. Innsiden av et spa er ikke et trygt sted for barn eller kjæledyr, og du vil ikke at insekter og gnagere skal komme inn)
 3. Støtt dekselet med en gummiball eller noe som ikke blir skadet av fuktigheten (Igjen, vi anbefaler ikke å la dekselet være av sikkerhetsmessige årsaker)
 4. Hvis du har Therapy Air, kjør blåseren. En kunde på Kypros kommenterte en gang at selv ved 80F, "en dukkert i boblene er strålende!"

Hvorfor stopper filtreringen når jeg reduserer vanntemperaturen?

Noen ganger senker folk vanntemperaturens settpunkt dramatisk, vanligvis for å kjøle ned vannet om sommeren. Det neste de vet er at de sliter med å opprettholde vannets renhet, og de tror noe er galt fordi spaet deres ikke lenger filtrerer.

Her er hva som skjer: Filtersyklusen er programmert for å forhindre overoppheting. Husk at et Arctic Spa er så termisk effektivt at varmen fra motorene som kjører filtersyklusen vil varme opp vannet. For å forhindre at vannet blir varmere og varmere, avbrytes filtersyklusen til vanntemperaturen faller under settpunktet.

Så hvis du senker den innstilte temperaturen mye, har dette den bivirkningen at filtreringen slås av i lang tid, helt til vanntemperaturen faller under settpunktet igjen. I varmt vær kan dette ta flere dager.

Varmt vær, varmt vann, suspendert filtrering - ikke bra! Derfor anbefaler vi en gradvis avkjøling, for å sikre riktig filtrering under prosessen.

*Merk, denne funksjonen kan deaktiveres fra kontrollen på toppen. Din forhandler kan forklare, eller lære hvordan, i håndboken.

Trenger jeg å vinterføre min Hot Tub?

Arctic- og Coyote-spaene er alle designet for å kjøres året rundt, så du trenger ikke å vinterføre Arctic- eller Coyote-spaet ditt, bare holde det i gang. Men hvis du må stenge spaet ditt på grunn av langvarig fravær eller andre årsaker, er dette hvordan det gjøres.

*Andre merker av hot tub må kanskje stenges i kaldt vær, pass opp for dårlig isolerte spa hvis du bor på et sted som får minusgrader.

Merk: Dette er fabrikkens vinterprosedyre for Nord-Canada; din forhandler kan anbefale en annen metode basert på lokal erfaring. Å la forhandleren gjøre både vinterbehandlingen og våroppstarten er den beste måten å beskytte spaet og garantien på.

Det vil ta ca. 4 til 6 liter (1 til 1.5 gallons) frostvæske for RV, avhengig av karets modell. En trakt med fleksibel tut vil gi best resultat.

 1. Fjern så mye av vannet i spaet som mulig.
 2. Fjern alle foreningene fra pumpene og varmeovnene for å la alt vannet renne ut.
 3. Bruk en våt/tørr støvsuger for å fjerne så mye som mulig av vannet fra dysene og linjene. Fjern filteret og sug ut eventuelt vann i beholderen.
 4. Fest koblingene til pumpene og varmeovnene igjen.
 5. Fjern omkoblingsventilene og hell omtrent 500 ml (16 oz) RV frostvæske ned i hver posisjon av avlederen (venstre, senter, høyre).
 6. Hvis du har en foss, fjern kontrollhåndtaket og hell 500 ml nedover linjen. (Merk: det er en spesiell prosedyre for korrekt reinstallering av fosseventilene. Spør din forhandler om informasjonsbulletin 145).
 7. Bruk en liten trakt og legg noen milliliter (1 ss) frostvæske nedover hver av jetlinjene.
 8. Sørg for å få litt frostvæske inn i pumpene og varmeren også.
 9. Hell omtrent en liter frostvæske i filterbeholderen.
 10. Hvis du har et Peak Ozone-system, fjern den store beslaget på toppen av blandekammeret i rustfritt stål og få ut så mye vann som mulig. Hell litt frostvæske i det statiske blandekammeret. Tilsett frostvæske til kammeret er fullt eller til frostvæske begynner å strømme ut av toppstrålen inn i bunnen av karet.
 11. Fjern den våte enden av sirkulasjonspumpen og la den være frakoblet.
 12. Pass på at alle linjer har litt frostvæske i seg.

Hvordan kan jeg stoppe min hot tub jetfly fra bølger?

Sugestråler indikerer vanligvis vannmangel eller sugeproblem. Du kan også se en melding på skjermen slik: "FLO". Det er fire mulige problemer for støyende jetfly:

 1. Lavt vannnivå – fyll på vannet, og sjekk inne i spaet for å se om det er vann inni. Et lavt vannnivå skyldes ofte mye bruk (fordamping, sprut, ført ut på hud og dresser), men kan indikere en lekkasje.
 2. Et filter som kleber seg. Vi introduserte en justerbar overløpskurv for en tid siden, som har blitt inkludert på alle massasjebad produsert etter januar 2006. Hvis spaet ditt ble laget før den tiden, kan du be forhandleren om en erstatning (dette er IKKE en garantivare). Hvis spaet ditt ble laget etter den tiden, kontroller justeringen av den svarte ringen nederst.
 3. Tette filterpatroner (enkle å sjekke og fikse)
 4. Delvis luftsluse i en pumpe. Re-prime – Se nedenfor

Jetpumpen, varmesystemet og alt innvendig rørleggerarbeid vil oppnå en delvis fylling etter hvert som spaet fylles. For å kontrollere funksjonen til jetsystemet og fjerne eventuell gjenværende luft fra varmesystemet, trykk på jet-knappen to ganger (for Signature-serien, trykk på både JETS 1 og JETS 2-knappene; for Legend-serien trykker du også på JETS3) for å gjøre jetpumpe(r) går på høy hastighet i ett minutt. Når dysesystemet er fullt operativt (som indikert av sterke, ikke-surrende dyser), er priming av spaet fullført. Svake eller bølgende stråler er en indikasjon på lav vannstand eller tette filterpatroner.

Hvis displayet fortsetter å vise FLO etter å ha forsøkt å løse med metodene ovenfor, kan det indikere en pumpe- eller trykkbryterfeil. Ta kontakt med din forhandler hvis det er tilfelle.

Trenger jeg å vinterføre min Hot Tub?

Arctic- og Coyote-spaene er alle designet for å kjøres året rundt, så du trenger ikke å vinterføre Arctic- eller Coyote-spaet ditt, bare holde det i gang. Men hvis du må stenge spaet ditt på grunn av langvarig fravær eller andre årsaker, er dette hvordan det gjøres.

*Andre merker av hot tub må kanskje stenges i kaldt vær, pass opp for dårlig isolerte spa hvis du bor på et sted som får minusgrader.

Merk: Dette er fabrikkens vinterprosedyre for Nord-Canada; din forhandler kan anbefale en annen metode basert på lokal erfaring. Å la forhandleren gjøre både vinterbehandlingen og våroppstarten er den beste måten å beskytte spaet og garantien på.

Det vil ta ca. 4 til 6 liter (1 til 1.5 gallons) frostvæske for RV, avhengig av karets modell. En trakt med fleksibel tut vil gi best resultat.

 1. Fjern så mye av vannet i spaet som mulig.
 2. Fjern alle foreningene fra pumpene og varmeovnene for å la alt vannet renne ut.
 3. Bruk en våt/tørr støvsuger for å fjerne så mye som mulig av vannet fra dysene og linjene. Fjern filteret og sug ut eventuelt vann i beholderen.
 4. Fest koblingene til pumpene og varmeovnene igjen.
 5. Fjern omkoblingsventilene og hell omtrent 500 ml (16 oz) RV frostvæske ned i hver posisjon av avlederen (venstre, senter, høyre).
 6. Hvis du har en foss, fjern kontrollhåndtaket og hell 500 ml nedover linjen. (Merk: det er en spesiell prosedyre for korrekt reinstallering av fosseventilene. Spør din forhandler om informasjonsbulletin 145).
 7. Bruk en liten trakt og legg noen milliliter (1 ss) frostvæske nedover hver av jetlinjene.
 8. Sørg for å få litt frostvæske inn i pumpene og varmeren også.
 9. Hell omtrent en liter frostvæske i filterbeholderen.
 10. Hvis du har et Peak Ozone-system, fjern den store beslaget på toppen av blandekammeret i rustfritt stål og få ut så mye vann som mulig. Hell litt frostvæske i det statiske blandekammeret. Tilsett frostvæske til kammeret er fullt eller til frostvæske begynner å strømme ut av toppstrålen inn i bunnen av karet.
 11. Fjern den våte enden av sirkulasjonspumpen og la den være frakoblet.
 12. Pass på at alle linjer har litt frostvæske i seg.

Hvordan kan jeg stoppe min hot tub jetfly fra bølger?

Sugestråler indikerer vanligvis vannmangel eller sugeproblem. Du kan også se en melding på skjermen slik: "FLO". Det er fire mulige problemer for støyende jetfly:

 1. Lavt vannnivå – fyll på vannet, og sjekk inne i spaet for å se om det er vann inni. Et lavt vannnivå skyldes ofte mye bruk (fordamping, sprut, ført ut på hud og dresser), men kan indikere en lekkasje.
 2. Et filter som kleber seg. Vi introduserte en justerbar overløpskurv for en tid siden, som har blitt inkludert på alle massasjebad produsert etter januar 2006. Hvis spaet ditt ble laget før den tiden, kan du be forhandleren om en erstatning (dette er IKKE en garantivare). Hvis spaet ditt ble laget etter den tiden, kontroller justeringen av den svarte ringen nederst.
 3. Tette filterpatroner (enkle å sjekke og fikse)
 4. Delvis luftsluse i en pumpe. Re-prime – Se nedenfor

Jetpumpen, varmesystemet og alt innvendig rørleggerarbeid vil oppnå en delvis fylling etter hvert som spaet fylles. For å kontrollere funksjonen til jetsystemet og fjerne eventuell gjenværende luft fra varmesystemet, trykk på jet-knappen to ganger (for Signature-serien, trykk på både JETS 1 og JETS 2-knappene; for Legend-serien trykker du også på JETS3) for å gjøre jetpumpe(r) går på høy hastighet i ett minutt. Når dysesystemet er fullt operativt (som indikert av sterke, ikke-surrende dyser), er priming av spaet fullført. Svake eller bølgende stråler er en indikasjon på lav vannstand eller tette filterpatroner.

Hvis displayet fortsetter å vise FLO etter å ha forsøkt å løse med metodene ovenfor, kan det indikere en pumpe- eller trykkbryterfeil. Ta kontakt med din forhandler hvis det er tilfelle.

Hvordan vet jeg om ozonsystemet mitt fungerer?

Det kan være vanskelig for gjennomsnittsforbrukeren å fastslå dette. Her er noen tips som vil hjelpe.

Du kan av og til få en "frisk luft"-lukt når du åpner dekselet, men avgasssystemet vil ta seg av det meste av det frie ozonet, og du vil normalt ikke lukte mye av ozon.

Bobler som kommer ut av ozonstrålen er heller ikke nødvendigvis en god indikator. Ethvert ozonsystem flytter luft og pumper den ut av strålen. Hvis ozonenheten fungerer, vil de små boblene inneholde ozon; hvis enheten har sviktet, vil boblene ikke være annet enn luft. I et arktisk ozon- eller coyote-system vil du bare ha bobler når en pumpe kjører. Med Peak Ozone kan du se veldig fine bobler hele tiden. Så hvis du ikke ser bobler når du burde, mistenker sirkulasjonspumpen eller luftinntaket i stedet for ozonatoren.

Noen ozonatorer har en indikatorlampe; hvis lyset virker, er det også ozonatoren. Det er imidlertid ikke alle ozongeneratorer som har et slikt lys!

Den beste indikasjonen på at ozonsystemet ditt fungerer er klart, glitrende vann med et minimum av rensemiddel. Men selv om du måtte legge til mer desinficeringsmiddel, er det mange andre mulige årsaker enn mangel på ozon.

Hvis du begynner å mistenke at ozonatoren din kanskje ikke fungerer, ta en vannprøve til forhandleren din for en grundig test. Få de andre mulige årsakene til å sjekke og eliminere før du diskuterer en sjekk av ozonatoren.

Spa-displayet vårt viser HL. Hva betyr dette?

Dette indikerer en Høy grense tilstand: Temperaturbeskyttelsessystemet rapporterer at vanntemperaturen har overskredet sikre grenser, og har slått av varmeren. Så lenge HL-bryteren er utløst, vil ikke varmeren slå seg på, selv om vannet faktisk avkjøles. Dette betyr ikke nødvendigvis at vannet ditt er overopphetet; det er andre faktorer som kan forårsake denne spesielle rapporten.

Det første du må gjøre er å slå av GFCI-bryteren for spaet, vent 10 sekunder, og slå deretter på bryteren igjen. Dette vil tvinge systemet til omstart (ja, spaet ditt drives av en liten datamaskin!) og gjenopprette alle innstillinger til fabrikkstandard. Hvis dette oppklarer HL-rapporten, er alt bra. Bare skriv inn filtreringssyklusene og andre egendefinerte innstillinger på nytt.

Men hvis HL-tilstanden vedvarer, eller skjer igjen innen kort tid, vennligst kontakt din forhandler for service.