Hvordan feilsøke hot tub WiFi med Ping-app

Hei folkens, det er Dave her igjen. Jeg skal bare vise deg en applikasjon som heter Ping og hvordan det kan hjelpe deg med å feilsøke WiFi. Så jeg har en WiFi sitter på benken her koblet til en Spa-pakke. Jeg vet at den er slått på fordi indikatorlysene er på. Og jeg har Ethernet-porten på høyre port. Det er veldig viktig. Og jeg har min iPhone her, og jeg skal laste ned en applikasjon som heter Ping. Så gå til App Store. Klikk på søk. Og så i søkefeltet skal jeg bare skrive inn Ping. Og søk. Og det var det man lette etter der. That Network Ping Litt av MochaSoft. Ok, det er gratis. Så jeg skal bare installere det. Skriv inn passordet mitt. Og vi venter bare på at den skal lastes inn.

Det er. Ok, nå skal vi bli med i WiFi-nettverket til spaet. Så vi sjekker her. Vi har Arctic Spas 10490. Så kom til mine innstillinger. Finne Arctic Spas 10490. Ok, hvis den ber om et passord vil det være Global Spa 10490. Klikk på den blå pilen og sjekk bare et par innstillinger. Sørg for at du er på DHCP igjen. Og IP-adresse 169.254.3.101. Gå nå tilbake og åpne Ping. Oppe i venstre hjørne her ser du Ping. Ok, nå lar den deg legge inn en IP-adresse, og den vil fortelle deg hva som kommer tilbake. Så det er bare å spørre, vi skal gjøre to ting, be om å få se WiFi. Den vil bare spørre om den er på nettverket. Hvis det er det får du svar. Så WiFi er på 169.254.3.1. Greit.

Så dette er for WiFi selv. Vi skal spørre WiFi-en om den kan høre oss på nettverket. Trykk på start. Det står pingverter. Og så reagerte den. Ping-verter svarte. Ok, så det er det du vil se, du vil se det svare med "Jepp, jeg er her og jeg er på denne IP-adressen. Fire pakker sendt, fire pakker mottatt." Så ja, det er på nettverket. Og det neste vi skal gjøre er å pinge prosessoren som er på 169.254.3.3. Ok og trykk deretter på start. Ok, og det er der også. Å si «jepp, jeg er her, ja, jeg er her. Og jeg jobber. Ja, jeg er her og jobber." Så det som vil fortelle deg er at hvis WiFi-en svarer og sier "Ja, jeg jobber", men du kan ikke pinge spa-kortet, prosessorkortet som er på 3.3, det er en god sjanse for at Ethernet-tilkoblingen har sluppet deg ned et sted.

Så det er enten selve kabelen eller så er den ikke koblet ordentlig til eller noe sånt. Se om jeg kobler fra denne kontakten, jeg vil fortsatt kunne pinge 3.1 som er Wifi. Ok, og den kommer til å svare. Fire sendt, fire mottatt. Men når jeg går til å pinge prosessoren på 3.3, kommer den ikke til å svare. Ingen respons fra vert. Fire sendt, ingenting mottatt. La oss nå koble denne inn igjen. Med den inn igjen, trykk på start og nå svarer den med en gang. Så det er bare en rask måte å fortelle deg om det er et problem mellom telefonen og WiFi-en eller om problemet er mellom WiFi-en og prosessoren, eller om det er prosessoren eller selve spaet.